Tuesday, August 31, 2010

Shokolaadikook - selle suve lemmik

Ma ei maletagi tapselt, mitu korda ma seda kook sel suvel meisterdasin, aga ma arvan, et oma kummekond ikka. Kuna meil polnud ju ahju, siis pidin labi ajama nende retseptidega, mis ei noudnud kupsetamist. Ja kuna alles augusti algul tutvustas Marika mind zelatiini volumaailmaga, siis enne seda polnud ka tarretatud koogid minu padevuses. Seega, ule jai uks vaga maitsev shokolaadikook, mille retsepti kohe ara toon. Tema suureks eeliseks aarmiselt heade maitseomaduste korval on ka veel see, et tegemisele kulub tapselt 20 minutit (kui oled eelnevalt ca 30 korda harjutanud, ahaha).
No nii, varu endale uks pakk Digestive kupsiseid, 600 grammi tumeat shokolaadi, 300 grammi void ja 5 dl vahukoort.
Koigepealt sulata 100 gr void kausis ja vota tulelt, pudista sinna sisse 250 gr kupsiseid (see on 400 gr pakist 18 kupist - void ise ule arvutada kui ei usu), sega ja vajuta lahtikaiva koogivormi pohja. Mina katan selle eelnevalt kupsetuspaberiga, mille servad panen vormi servade vahele, nii et vormi kuljed ei ole tegelikult paberiga kaetud. See eest jaab pohi puhtaks ja pole vajagi pesta.
Nuud pane potti 200 gr void ja vala peale 5 dl vahukoort ning kuumuta ca 60 kraadini. Vota tulelt ja murra need 600 gr shokolaadi tukkidena kuuma koore sisse. Sega korralikult kuni tekib taitsa uhtlane tumepruun mass. Vala see koogivormi ja hoia uleoo kulmikus.
Koik soovad ja kiidavad!

1 comment:

Anonymous said...

it lacks something in the translation...........we may need you to write it in English. lol
Brenda