Friday, May 8, 2009

Suur samm taluinimese imago suunas

Eile oli suurpäev. Külamees Ain, meie suur sõber ja toetaja, samas ümbruskonna loomaarst, ja ta poeg Indrek saabusid eile lausa kahe traktoriga. Algul oli vaja aiamaad veel pisut kultiveerida, et muld pehmemaks muutuks. Umbrohu juuri on muld ikkagi veel koledal kombel täis. Siis aga võttis Ain teise traktori ja lasi 8 vagu sisse. Tead, põld näeb nüüd täitsa asjalik välja, nagu elaksid meil ühed tõsised maainimesed. Ja seda me ju oleme!

Nüüd on vaja neid orasheina juuri kiirelt välja hakata võtma. Üks vagu on vaja kohe täna puhtaks saada, sest varajane kartuliseeme juba idaneb. Aegamööda katsun teised vaod ka kontrolli alla saada ja siis saab ka teise kotitäie kartulit ära istutada. Piiri pere arvas, et kui meil läheb õnneks ja kartul hakkab kasvama, siis suuremad lehed juba varjavad alusmaad nii palju, et umbrohul on seal kehva kasvada ja ta sureb lausa ise ära. Oht on see, et umbrohi saab enne kartulit suureks ja lämmatab kartuli ära. Hoiame pöialt ja rohime nobedalt!

Eile külvasin kõrvitsalisi: kurgi ja paari erineva sordi kõrvitsa seemned said pottidesse.

Väljas on nii ilus!

2 comments:

Anonymous said...

Mina ostan maasikapeenravaipa ja katan sellega sobiva murukamara ning järgmiseks aastaks on selle all kõik orasheina ja muud juured hävinenud. Sellel aastal sai nii lilleaeda laiendatud - ei mingit umbrohuga võitlemist.

Külli Jacobson said...

Aitähh, et mu postitust kommenteerisid. Ja veel nii hea nõuandega. Ma ise tegelikult liigun samas suunas, sest just eile ostsin ära suure laraka musta kilet ja kavatsen sama meetodit proovida. See, et see Sul töötab, annab mulle palju lootust juurde.
Tervisi,